Spyker võib tootma hakata uut Saabi mudelit 9-1

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti saabifännide toetusüritus.
Eesti saabifännide toetusüritus. Foto: Artur Sadovski.

Saabi värske omanik Saab Spyker Automobiles NV avalikustas seoses Saabi kaubamärgiga veidi oma tulevikuplaane, mille kohaselt võib ta tootma hakata Saabi uut mudelit 9-1, vahendas Kauppalehti.


Spykeri plaanide kohaselt kavatsetakse Saabi kaubamärgi puhul keskenduda kolme-nelja mudeli tootmisele. Lisaks kolmele juba tuntud mudelikontseptsioonile on plaanidesse kerkinud ka täiesti uue, Saab 9-1 valmistamine. Tegu on väikse linnamasinaga, mille tootmine sõltub siiski sellest, kuidas sujub teiste Saabi mudelite müük.



Kolme Saabi mudeli puhul on Spyker juba ajakava paika pannud. Esimesena jõuab sel kevadel turule mudel 9-5. 2011. aasta alguses jõuab kord linnamaasturi 9-4X kätte. Uus 9-3 saab müügiküpseks aga 2012. aasta jooksul.



Kõik Saabid peale 9-4X mudeli valmivad Rootsis asuvas Trollhättani tehases, mille aastaseks tootmismahuks on kavandatud 100 000-125 000 masinat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles