EAS jagas loomemajandusele 60 miljonit krooni

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Suurim toetus, 15 miljonit krooni, anti Kultuurikatlale loomeinkubaatori väljaehitamiseks.

«Toetust kasutatakse täismahus loomemajanduse inkubaatori käivitamiseks ja väljaehitamiseks,» ütles MTÜ Kultuurikatel juhatuse esimees Peeter Eerik Ots Postimees.ee'le.

Otsa kinnitusel peaks inkubaator täielikult valmis saama 2011. aasta sügiseks. «Muidugi avame erinevaid tubasid juba enne seda,» lausus Ots ja lisas, et mingi ruumi valmides avatakse see ka kohe huvilistele.

Lisaks 15 miljoni kroonisele investeeringute toetusele anti Kultuurikatlale veel ka 1,5 miljonit krooni aastaseks tegevuskulude katteks.
«Selle rahaga tuleb meil katta muud kulud, mis tekivad seoses õppekavade väljatöötamisega ja kommunikatsiooni rajamisega, sest 15 miljonit krooni saame me kasutada ehitustöödeks.»

Otsa sõnul on loomeinkubaatori loomisega käsile võetud väga ambitsioonikas projekt, sest kavas pole hakata mitte ainult loenguid andma, vaid teha ka erinevaid õppeklasse.
«Koolituse pakkumine on meil väga selgelt reguleeritud,» kinnitas Ots.

Lisaks Kultuurikatlale said suuremaid toetusi veel Arhitektuurikeskus, kellele eraldatakse investeeringuteks 13,6 miljonit krooni ja tegevuskuludeks 2,99 miljonit krooni ning filmide digitaliseerimisega tegelev Eesti Digikeskus, kellele eraldati investeeringuteks 12 miljonit krooni.

Loomemajanduse tugistruktuuride määruse alusel jagatakse loomemajanduses tegutsejatele 2007.-2013. aasta jooksul välja toetusi kogusummas 98 miljonit krooni.
Esimeses taotlusvoorus jagas EAS 60 miljonit krooni 13 erineva projekti vahel. Kokku laekus komisjonile 26 projektitaotlust.

Toetuse saajate osas võtis otsuse vastu komisjon, kuhu kuulusid kultuuriministeeriumi ja majandusministeeriumi esindajad, EASi ja Arengufondi esindajad ning mitmed tunnustatud valdkonna spetsialistid.
Mitmed toetused antakse välja tingimusel, et taotlejad teevad projektis mõningaid muudatusi, et see vastaks paremini toetuse saamise kriteeriumitele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles