Omanike keskliit kaebab Tallinna Vee kohtusse

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Eesti Omanike Keskliit kavatseb lähinädalatel Tallinna Vee põhjendamatult kõrgete vee- ja kanalisatsioonitasude pärast kohtusse kaevata.


Keskliidu peasekretär Taavi Madiberg ütles Kuku raadio hommikuprogrammile «Ärataja», et konkurentsiameti analüüsist lähtub, et Tallinna Vee kasumlikkus ületab kolm korda lubatud määra. Tema sõnul on absurdne olukord, kus järelevalveorgan küll tunnistab, et seadust on rikutud, kuid samas laiutab käsi, et selles küsimuses ei anna midagi teha.

Madiberg märkis, et omanike keskliit kavatseb asja viia kohtusse, esialgu tsiviilhagiga Tallinna Vee vastu, et perspektiivis tagada vee hinna langus 25-30 protsenti, lisaks nõutakse tarbijale kahju hüvitamist.

Madiberg lisas, et konkurentsiameti analüüs näitab selgelt ka seda, et säärane seaduserikkumine on aset leidnud juba mitmeid aastaid ning tema hinnangul ei ole õigusriigile kohane, et toimub täiesti ilmne tarbijate huvide kahjustamine ja keegi selles osas midagi ette ei võta. Madiberg märkis, et Tallinna Vesi on sisuliselt maailma kõige kasumlikum monopol ja see olukord peaks muutuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles