Pankur: Euribor võib teisel poolaastal tõusta

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti latid.
Läti latid. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kinnisvarabuumi tipus võetud miljonikroonise ja 30-aastase kodulaenu tagasimakse on tänaseks langenud madala Euribori tõttu paari tuhande krooni võrra, LHV panga juhatuse liige Erki Kert usub, et Euribor aasta teises pooles tõuseb.

Nii madalal kui praegu - veidi alla ühe protsendi - pole Euribor viimase kümne aasta jooksul olnud, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

LHV panga juhatuse liige Erki Kert aga ütles, et kuna Euroopa majandused on taastumas, siis aasta teises pooles võib Euroopa Keskpank baasintressimäära tõsta, selle tulemusena tõuseb tema hinnangul ilmselt ka Euribor.

«Tundub, et stabiilsus ja rahu on tagasi, kui Euroopa Keskpanga määrad hakkavad tõusma, läheb Euribor järgi,» märkis Kert.

Euroopa Keskpanga baasintress ja Euribor, mida sageli segamini aetakse, on enamasti üsna sarnasel tasemel ning odavnenud kodulaenu intress püsib madalal tänu keskpanga soovile pankadevahelisi laenuintresse madalal ehk laenamist odavana hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles