Eesti Raudtee võitis Spacecomilt veerand miljardit krooni

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kütuserong Vene naftaga teel Muuga sadamasse.
Kütuserong Vene naftaga teel Muuga sadamasse. Foto: Priit Simson

Harju maakohus avalikustas esmaspäeva otsuse, milles rahuldas Eesti Raudtee hagi AS Spacecom vastu, teatas advokaat Leon Glikman.


Eesti Raudtee vaidles Vene kapitali huve esindava raudteefirmaga Spacecom rööbastee kasutamise tasu üle. Hagi põhines ligi kuus aastat tagasi sõlmitud raudteeinfrastruktuuri kasutamise lepingul.

Maakohus rahuldas Eesti Raudtee hagi Spacecomi vastu, hagi suurus oli ligi 120 miljonit krooni. Sellele lisandub viivis 122 miljonit krooni. Glikman teatas, et peale selle peab Spacecom hüvitama ka kohtukulu, mis on ligi üheksa miljonit krooni.

Eesti Raudteed esindas advokaadibüroo Glikman & Partnerid, olin üks esindajatest kohtus, märkis Glikman.

«Võin kommentaariks öelda, et antud vaidlust iseloomustas mitte niivõrd kõrge vaidluse ese, kokku umbes 250 miljonit krooni, vaid just selle keerukus,» lausus Glikman. «Asjas osalesid tuntud väliseksperdid. Kuna kohtuotsus on väga hästi põhistatud, siis ei ole ma kindel vastaspoole võimaliku apellatsiooni perspektiivis.»

Spacecomi juht ja osanik Oleg Ossinovski kaotas 2008. aastal ka teise kohtulahingu. Teda süüdistati kartellilepingu sõlmimise katses Eesti Raudteega. Ossinovski jäi selles süüdi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles