Tallinna Sadam teenindas rekordarvu reisijaid

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevad Tallinna vanasadamas.
Laevad Tallinna vanasadamas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

ASi Tallinna Sadam koosseisu kuuluvaid sadamaid läbis 2009. aastal kokku kõigi aegade rekordiline arv ehk 7,26 miljonit reisijat.


Ettevõtte teatel püsis reisijate arv vaatamata keerulisele majanduskeskkonnale ja vähenenud tarbimisele läbi aasta 2008. aastal saavutatud tasemel.

Sealjuures liinireisijate arv küll vähesel määral kahanes, kuid kruiisireisijate arv kasvas samas 39 000 reisija ehk 10 protsendi võrra 416 605 kruiisireisijani, mis on Tallinna Sadama jaoks samuti läbi aegade parim tulemus.

Ettevõtte läinud aasta puhaskasum oli auditeerimata andmetel 407,8 miljonit krooni ning konsolideeritud müügitulu 1,26 miljardit krooni, kasvades aasta varasema ajaga kaheksa protsendi võrra.

Ka see oli ettevõtte jaoks läbi aegade rekordiline tulemus. Konsolideeritud puhaskasum vähenes 2008. aastaga võrreldes kaks protsenti.

ASi Tallinna laenukoormus moodustas aasta lõpu seisuga 2,6 miljardit krooni, kasvades aasta varasemalt tasemelt 273 miljoni krooni võrra.

2009. aasta kujunes ASi Tallinna Sadam jaoks edukaks ka tegevusmahtude osas. Kaubamahuks kujunes 31,6 miljonit tonni, mis tähendab varasema aastaga võrreldes kasvu 2,5 miljoni tonni ehk ligi 9 protsendi võrra.

Sellega tõusis Tallinna Sadam Läänemere idakalda suuremate sadamate võrdluses kaubamahu suuruselt Primorski ja St. Peterburgi sadamate järel taas kolmandaks, edestades nii Riia, Ventspilsi kui ka Klaipeda sadamat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles