Laar: Eestil on võimalik tööpuuduse kasvule piir panna

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eile Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) suurkogul esinedes ütles erakonna esimees Mart Laar, et Eestil on kõik võimalused tööpuuduse kasvule hiljemalt aasta lõpuks piir panna.


Laari hinnangul tuleb selle saavutamiseks seada võitlus tööpuuduse vastu Eestis ühemõtteliselt esmatähtsaks ning mitte vastu võtta otsuseid, mis kaotavad töökohti ning nõrgestavad investorite usaldust Eesti vastu.

«Eesti üheks suuremaks probleemiks on inimeste hirm kaotada töö ning selle tulemusel oma kodu.

Eesti on liiga vähe pööranud tähelepanu kõige raskemas olukorras olevale ühiskonnakihile, see on lastega peredele, kus mõlemad vanemad on kaotanud töö,» märkis Laar.

Ta lisas, et kui eelmisel aastal mõõdeti valitsuse edukust selle järgi, kuidas suudeti eelarve puudujääki kontrolli all hoida, siis sel aastal mõõdetakse seda selle järgi, kas valitsus suudab hiljemalt aasta lõpuks tööpuuduse kasvu peatada või mitte.

Laar pidas vajalikuks kasutada ära majandusministeeriumi algatatud programmid ettevõtluse toetamiseks, alandada maksukoormust ning luua senisest agressiivsemalt töökohti.

Ta hindas kõrgelt palgatoetuste programmi, esitades samas ettepanekud selle lihtsustamiseks ning tõhusamaks suunamiseks.

Ka pidas IRLi esimees vajalikuks astuda samme töö kaotamise tõttu raskesse olukorda sattunud perede paremaks sotsiaalseks kaitseks ning kinnitas, et töö kaotamise korral peab igaühele olema avatud võimalus ümberõppeks.

Laar tõstatas ka probleemi raskesse olukorda sattunud koduomanikega, keda ähvardab oht oma kodu kaotada. Õiguskomisjoni initsiatiivil on järgmisel nädalal valmimas koduomanike võlakaitse seadus, mille abil oleks võimalik päästa võlalõksu langenud inimesi võlaorjusest.

Lisaks kinnitas Laar, et IRL jätkab võitlust koduomanikke vaevava maamaksu kaotamiseks ning et monopolide tegevust piirav seadus võetakse vastu loodetavasti juba sellel kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles