LKF annab kliendid kindlustusseltside teenindada

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus Tallinna-Narva maanteel.
Õnnetus Tallinna-Narva maanteel. Foto: Politsei

Kaheksa Eestis tegutsevat kindlustusseltsi alustasid tänasest Eesti Liikluskindlustuse Fondi klientide teenindamist liikluskahjude käsitlemisel.


Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) esindajatena võtavad klientidelt Eestis juhtunud liiklusõnnetuste kahjuteateid vastu BTA, ERGO, Gjensidige, Inges, QBE, Salva, Seesam ja Swedbank Varakindlustus. LKF hüvitab liikluskahju kannatanule, kui õnnetus on põhjustatud kaitseväe, kaitseliidu, politsei ja piirivalve sõidukiga, millel ei ole kindlustuslepingut. Samuti hüvitab LKF kahju, kui see on põhjustatud kindlustuslepinguta või LKFi väljastatud piirikindlustuslepinguga sõidukiga. LKFi poolt kuuluvad hüvitamisele ka tundmatuks jäänud sõidukiga põhjustatud liikluskahjud, kuid seaduse kohaselt ei hüvitata tundmatu sõidukiga teisele sõidukile tekitatud varakahju.

LKFi hüvitatava kahjujuhtumi korral valib kannatanu uue töökorralduse järgi endale meelepärase kindlustusseltsi, kes teeb esmase kahjukäsitluse, selgitab kahjujuhtumi asjaolud ja kahju suuruse ning annab seejärel käsitluse üle LKFile. LKF teeb hüvitamisotsuse, teavitab sellest klienti ja hüvitab kahju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles