Näitlejad võtavad kopsakaid dividende

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja  ja firmaomanik Ivo Uukkivi.
Näitleja ja firmaomanik Ivo Uukkivi. Foto: Marina Puškar

Paljudel mitmel rindel tegutsevatel näitlejatel on oma firmad, kust edukamad võtavad lausa miljoni kroonini ulatuvaid dividende.


Näitleja Ivo Uukkivi on loonud reklaamifirma U8, kust mees ka üle-eelmisel aastal 900 000 krooni dividende võttis, kirjutab

Äripäev

.

Praegu puhkusel viibiv Uukkivi jääb firmajuhi staatusest rääkides tagasihoidlikuks. «Tegin firma oma loominguliste projektide läbiviimiseks, kuna teisiti osutus see keeruliseks, et mitte öelda võimatuks,» on ta varem öelnud.

Mehe sõnul pole tal plaanis näitlemisest loobuda ning ärimeheks hakata. Rääkides numbritest, siis tegi Uukkivi ettevõte üle-eelmisel aastal 2,3 miljonit krooni käivet, teenis miljon krooni kasumit ning omab praegugi 1260 Arco Vara aktsiat.

«Teate, ei tea, ei oska üldse öelda,» räägib aga osaühingu Kapukas omanik Eesti Draamateatri näitleja Tiit Sukk vastuseks küsimusele, millal tema võiks võtta sarnaseid dividende kui kolleeg Uukkivi.

«Teatrivälisest tööst: mängin seriaalides, olen multifilme dubleerinud,» ütleb ta lühidalt, millest tuli mullune tulu.

Kui 2006. aastal võttis Marko Matvere oma kontsertide lavastamise ja etendamisega tegelevast firmast jaotamata kasumi arvel välja puhtalt miljon krooni, siis eelmisel aastal teenis ettevõte umbes sama palju - 998 906 krooni - brutona kasumit.

Saadud summat intervjuusid andmast keelduv näitleja välja ei võtnud, vaid kandis jaotamata kasumi arvele, kuhu oli kogunenud samuti veidi üle miljoni krooni.

Matvere firma Seekrank (saksa keeles Merehaige) eelmise aasta suurprojekt oli näitleja enda ning Jaan Tätte ühine kontsert, mille käigus lahutati meelt üle Eesti.

Ajaleht toob esile veel näitleja Jan Uuspõllu firma 122 378- kroonise kasumi, Mait Malmsteni ettevõtte eelmisel aastal teenitud 415 138 kasumikrooni, Guido Kanguri äriühingu 168 030 ja Tiit Suka 111 256-kroonise puhastulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles