Börsile pürgiva Linas Agro kasum kerkis 30 protsenti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Börsifirmaks pürgiva Balti riikide ühe suurima põllumajanduskontserni Linas Agro Grupi esimese poolaasta kasum kasvas 30 protsenti, teatas ettevõte.


Linas Agro Grupi esimese poolaasta käive ulatus käimasoleval majandusaastal 554,35 miljonit litini (ligi 2,5 miljardit krooni) ja kasum 25,7 miljoni litini (115 miljonit krooni).

Ettevõtte auditeerimata puhaskasum ajavahemikus juuli-detsember oli 30 protsenti suurem kui võrreldaval perioodil 2008. aastal (19,8 miljonit litti), samal ajal oli ettevõtte käive esimesel poolaastal 26 protsenti väiksem kui aasta varem.

Hetkel toimub Linas Agro Grupi aktsiate esmane avalik pakkumine, mille jooksul investoreile pakutakse müügiks üle 55,6 miljoni aktsia, mis moodustab 35 protsenti ettevõtte põhikirjajärgsest aktsiakapitalist.

Emissioonist saadavad finantsvahendid kavatseb firma investeerida edasisse arengusse ja ekspordimahtude suurendamisse.

Esmane avalik pakkumine leiab aset 25. jaanuarist kuni 5. veebruarini. Pakkumise hinnavahemik on 2,05-2,53 litti (9,3-11,4 krooni) aktsia eest.

Linas Agro Grupi aktsiate kauplemise esimeseks päevaks väärtpaberibörsil plaanitakse 17. veebruari.

Esmane avalik pakkumine toimub Leedus ja Eestis, aktsiaid pakutakse ka institutsionaalsetele investoritele Balti riikides, Skandinaaviamaades ja Lääne-Euroopas, Ühendkuningriigis ja USAs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles