Kudrin: praegu pole Vene pankade erastamiseks õige hetk

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Davosi majandusfoorumil osalevad inimesed kongressisaali uste juures.
Davosi majandusfoorumil osalevad inimesed kongressisaali uste juures. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa Sberbanki president German Gref tuli Davosi majandusfoorumil välja mõttega hakata panku erastama, rahandusminister Aleksei Kudrini arvates pole aeg selleks sobiv.


Suurima riigile kuuluva panga juht Gref rääkis foorumil, et riik peaks hakkama oma osalusi maha müüma ja alustada võiks näiteks Sberbankist, vahendas

Reuters

.

Kudrin leidis, et selleks on liiga vara, kuna turud pole kriisist kosunud. Küll aga ei välista ta riigile kuuluvate aktsiat maha müümist tulevikus.

Rahandusministri sõnul oleks hoopis tõenäolisem, kui valitsus otsustaks esimesena loobuda Venemaa suuruselt teise panga VTB aktsiatest.

Venemaa plaanib teenida erastamisest sel aastal 2,5 miljardit dollarit. Kuid ametnikud on andnud märku, et riigi kontrolli all olevast raskekahurväest huvituvad investorid peavad sellega veel ootama.

Grefi arvates oleks pankade privatiseerimine heaks võimaluseks kärpida eelarve puudujääki.

Kudrin toetas Grefi ideed, kuid tema arvates pole aeg selleks sobiv. «Ka mina ootan momenti, mil me alustame pankade müümist...Turg pole kriisijärgselt veel kosunud, praegu on selleks liiga vara,» selgitas minister oma seisukohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles