Pangad: krediitkaardikasutus jäi tagasihoidlikuks

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Visa krediitkaardid.
Visa krediitkaardid. Foto: SCANPIX

Pankade hinnangul on mullusel jõulukuul võrreldes novembriga 10-15 protsenti kasvanud krediitkaarditehingute hulk üpris tavaline nähtus.


«Kliendid kasutavad krediitkaarte detsembrikuus rohkem kui mõnel teisel perioodil, kuna inimestel on eelkõige suuremad kulutused jõulude ja aastavahetuse paiku,» selgitas Sampo Panga kaardivaldkonna juht Ainar Nurk.

Ta lisas, et panga krediitkaardi tehingute maht ei ole näidanud detsembris üllatavalt suurt tehingute tõusu. «Ligikaudu 10-15-protsendine tehingumahtude tõus võrreldes novembrikuuga on täiesti tavapärane.»

SEB panga kommunikatsioonispetsialist Silver Vohu märkis, et ka SEB kliendid on hoolimata masust vastutustundlikud.

Eestlased tegid detsembris kokku 1,625 miljonit krediitkaarditehingut kogusummas 817,3 miljonit krooni. Võrdluseks - novembris oli tehingute arv 1,512 miljonit ning maht 739,6 miljonit krooni. Üheski teises kuus ei tõusnud käive üle 800 miljoni.

Võrreldes 2008. aasta detsembriga krediitkaardi kasutamine siiski langes. Tehinguid oli siis küll suurem, 1,513 miljonit, kuid maht 868,8 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles