Juncker: Kreeka ei lahku eurotsoonist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker Foto: AFP / Scanpix

Euroregiooni rahandusministrite grupi juhi Jean-Claude Junckeri arvates ei ähvarda Kreekat pankrotistumine ega rahaliidust lahkumine.


«Minu arvates pole ohtu, et Kreeka pankrotistuks. Ma välistan selle hüpoteesi täielikult,» rääkis Juncker ajakirjanikele

Reutersi

vahendusel.

«Kreeka peab teadma ja ta ka teab, et tuleb teha väga tõsiseid jõupingutusi majanduse kindlustamiseks. Spekulatsioonid selle üle, riik peab võlgade tõttu lahkuma rahaliidust, on absurdsed,» rääkis ta.

Luksemburgi rahandusminister Juncker märkis, et eurorühm kiidab Kreeka senised ettevõtmised heaks.

Kreeka maadleb tõsiste raskustega, kuna 2009. aastal eelarve puudujääk kerkib prognooside järgi 12,7 protsendini sisemajanduse kogutoodangust (SKT). Mõned reitinguagentuurid on alandanud Kreeka reitinguid.

Riik on lubatud, et sel aastal jääb eelarve defitsiit 8,7 protsendi tasemel SKTst. Seda püütakse saavutada sotsiaalabirahade vähendamise, maksureformi läbiviimise ja avaliku sektori palku kärpides.

Kreeka stabiliseerimisplaan näeb ette eelarve puudujäägi toomist 2,8 protsendi tasemele SKTst aastaks 2012. Euroopa Liidu kehtestatud kriteerium on 3,0 protsenti SKTst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles