Loksa laevatehases leinameeleolu ei ole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loksa laevatehase koondatud kraanajuhid ei olnud päris leinameeleolus.
Loksa laevatehase koondatud kraanajuhid ei olnud päris leinameeleolus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuigi Loksa laevatehase omanikud on otsustanud tellimuste puudusel koondada ettevõtte kõik töötajad, ei näe paljud selles suurt tragöödiat, sest loodavad, et uued tellimused siiski tulevad ning töö jätkub mingi aja pärast.


Täna keskpäeval lõunalt naasnud Loksa laevatehase töötajatest olid paljud üpris optimistlikud ning lootsid, et ettevõtte juhid suudavad siiski uusi tellimusi hankida ning inimesed saavad mingil ajal jälle tööle naasta.

22 aastat laevatehases rüganud nooremapoolne mees, kes oma nime öelda ei soovinud, vaatas tulevikku rõõmsalt. Tema saab tööst vabaks alles aprillis ning mehe pangaarvele laekub päris kopsakas koondamisraha. Sellega saab ära elada küll.

«Praegu on ju igal pool niisugune olukord, küll uued tellimused jälle tulevad, olen selles kindel,» mainis ta ning astus tehaseväravast sisse, sest lõuna oli selleks korraks läbi.

Viis aastat tehases töötanud Aleksandr Kudrjavtsev oli murelikum. Tal pidavat olema poole miljoni krooni suurune eluasemelaen, mida tuleb tagasi maksta. Mees mainis, et peab igal juhul otsima mingi tööotsa, et laenuga hakkama saada.

Kraanajuhtidest naised, kes samuti lõunalt tagasi kiirustasid, vaatasid koondamisele nagu mingile loomulikule asjade käigule. Nende sõnul on Loksal loomulikult töökohta leida peaaegu võimatu. Mehed võiksid ametisse saada näiteks Kuusalus, aga naistel ei olevat sealgi midagi teha. Eks tuleb siis kuskilt mujalt otsida ja ennast töötuna kirja panna. Aga lootust ei tohi kaotada, oli nende sõnum.

Loksa laevatehase pääsla teadetetahvlil rippus 13. jaanuarist pärit direktori käskkiri, mis kohustas personaliosakonda andma kõigile tehase töötajatele hiljemalt 20. jaanuariks välja koondamisteatise. Põhjusena oli märgitud uute tellimuste puudumine, aga juhtkond pidavat tegelema sellega, et mingi aja pärast saaks töö ettevõttes jälle jätkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles