Spyker liigub Saabi ülevõtmise suunas

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saabi fänn autotootja auks korraldatud aktsioonil Trollhättanis.
Saabi fänn autotootja auks korraldatud aktsioonil Trollhättanis. Foto: Reuters / Scanpix

Rootsis said autotootja Saabiga seotud lootused eile õhtul uut jõudu, konkreetset kinnitust neile võiks oodata juba täna.


Mitmete meediaallikate väitele on Hollandi autotootja Spyker Cars pidanud Stockholmis nõu Rootsi valitsuse esindajate ja Saabi emafirma General Motorsiga, vahendas The Local.

Spykeri kolmas pakkumine GMile on 500 miljonit dollarit.

Riigisekretär Jöran Hägglund kinnitas uudist läbirääkimistest, kuid tema sõnul on kõik endiselt lahtine ja USA autogigandi poolt langetatakse otsus Detroidis asuvas GMi peakorteris, mitte Stockholmis.

Hägglund on varem öelnud, et riik annab laenule garantii vaid juhul, kui võimalik tehing toob kaasa tööstuse pikaajalise eksisteerimise. Rootsi riik autotootjaks saada ei kavatse.

Meedias liikuvate kuulduste järgi on Sykeri 800 miljoni euro suurusel Saabi-paketil neli rahastajat: Euroopa Investeerimispank (laen vajab riigi garantiid), GM, Spyker ja Saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles