Sony Ericsson kaotab 2000 töökohta

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
R&B staar Usher sõlmis Sony Ericssoniga koostöölepingu mais 2008.
R&B staar Usher sõlmis Sony Ericssoniga koostöölepingu mais 2008. Foto: Reuters / Scanpix

Mobiiltelefonide tootja Sony Ericsson reageerib kvartalikahjumile kulude kokkuhoiu programmiga ning vähendab üleilmselt töökohtade arvu 2000 võrra.

Teises kvartalis sai Sony Ericsson 2 miljonit eurot kahjumit, eelmisel aastal samal ajal teenis firma 315 miljonit eurot kasumit.

18. juuli seisuga oli Sony Ericssonil üleilmselt umbes 9400 töötajat.

Sony Ericsson on nüüd teinud panuse arenevatele turgudele ning suhteliselt odavamatele telefonidele. Kulude kokkuhoiu programm jätkub ilmselt ka järgnevatel aastatel. Sony Ericssoni juhi sõnul on nende eesmärk vähendada igal aastal kulusid 300 miljoni euro võrra.

Majanduskasvu aeglustumine on vähendanud maailma suurimates majandustes (USA, EL, Jaapan) nii eraisikute kui äride ostuvõimet ja -soovi. Laenukriis vähendab otseselt raha hulka tarbijate taskus ning Sony Ericsson tunneb seda omal nahal.

Sony Ericsson sündis 2001. aastal kui Jaapani olmeelektroonika firma ja Rootsi telekommunikatsiooni seadmete tootja ühendasid oma mobiiltelefone tootvad üksused. Ettevõtte peakorter asub Londonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles