LHV juht: firmajuhtide numbrite lugemise oskus on kesine

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Kilu.
Erki Kilu. Foto: Mihkel Maripuu

LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu peab juhile väga oluliseks oskuseks lugeda numbreid - aru saada igast bilansi reast ning sellest, mis peitub numbrite taga. Tema hinnangul on Eesti ettevõtete juhtide ja finantsjuhtide teadlikkus selles vallas suhteliselt kesine, kirjutab

juhtimine.ee.

Kilu tõdeb, et pangas töötades on ta tähele pannud, et firmajuhid, kes tulevad laenu küsima, ei saa pahatihti aru oma ettevõtte bilansi igast reast ning ei mõista, mis nende numbrite taga on, kuidas mingid tegevused numbriteks muutuvad ning kuidas see kasumireal väljendub.

Tema sõnul tuleb aru saada ka erinevatest suhtarvudest, näiteks kui ettevõtte omakapital moodustab bilansist vaid 5 protsenti, võiks natuke konservatiivsemalt tegutseda.
«Seega numbreid tuleb osata mõtestada, kuid paraku on teadlikkus selles valdkonnas juhtide ja finantsjuhtide seas suhteliselt kesine,» ütleb ta.

Võib-olla on siin põhjus ka selles, et varem polnud neid teadmisi väga vaja - kasum tuli niigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles