Tallinna lennujaam alandab maandumistasusid

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov ütles Kuku raadio hommikuprogrammis, et kevadel kavatseb lennujaam alandada viiendiku võrra maandumistasusid.


Tänapäeva lennundus areneb Sakkovi sõnul selles suunas, et lennukite käest saadavad tasud järjest vähenevad ja reisijatelt saadud tulu järjest suureneb.

Seepärast võetakse ette paar sammu, et muuta lennujaama tasude süsteem atraktiivsemaks. Häid pakkumisi on kavas suunata just lennufirmadele, kes alustavad uute liinidega.

«Praegu on olemas põhimõtteline otsus, et lennujaam alandab maandumistasusid veelgi 20 protsenti alates kevadest, lõplik otsus on veel tegemata,» ütles Sakkov.

Ta rõhutas, et Tallinna lennujaam ei hakka langetama hindu sellises võtmes nagu meie lõunanaabrid, küll aga üritatakse teenida rohkem maapealset tulu.

Sakkovi sõnul saab Tallinna lennujaamast praegu otse lennata 23 sihtpunkti ja neid tuleb järjest juurde. Tema kinnitusel on lendamine ja ühendus muu maailmaga muutunud inimestele esmatarbekaubaks.

«Kui me elame sellise paigas nagu Eesti, siis peame arvestama teatud pikemate reiside puhul ümberistumistega. Kui me suudame katta ära Euroopa, on meil lootus ka Hiina suunas, sest Pekingist Tallinnasse on palju lühem maa kui näiteks teistesse Euroopa pealinnadesse,» ütles Sakkov Kuku raadiole.

Ta lisas, et lennujaamal läks hästi aastani 2008, kui jõuti 1,8 miljoni reisijani ning praegu on valmisolek see number tagasi võita ja edasi minna.

Tema sõnul on uue terminali ehitus end igati õigustanud, kuid lennujaam tuleb panna korralikult teenima.

Sakkovi kinnitusel on Tallinna lennujaamal olnud ka kaks väga head uudist, kuna Lufthansa avab märtsis Müncheni liini ning Poola lennukompanii LOT Polish Airlines avab suvisel hooajal regulaarlennud Tallinna-Varssavi liinil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles