Atria Ahja tehase sulgemine võtab töö 40 inimeselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atria Valga tootmistsehh
Atria Valga tootmistsehh Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lihatoodete tootja Atria Eesti sulgeb kulude kokkuhoiu nimel Põlvamaal Ahjas asuva tehase ja viia tootmise üle ettevõtte Valga ning Vastse-Kuuste tehasesse, vähendades töötajate arvu umbes 40 inimese võrra.

 Atria emafirma teatas Helsingi börsile, et käivitab Eestis efektiivsuse tõstmise programmi, mille eesmärk on saavutada aastas umbes miljoni euro ehk 15,6 miljoni krooni eest kokkuhoidu kulude struktuuris.

Ahja tehase sulgemine puudutab otseselt umbes 90 töötajat.

«Ahjas kaotatud töökohtade arvel loome Valgas ja Põlvamaal Vastse-Kuustes juurde uusi töökohti, mille püüame võimalusel täita Ahjast pärit inimestega. Atria Eesti töötajate üldarv väheneb muudatuse tulemusena umbes 40 inimese võrra,» lausus Atria Eesti peadirektor Kaido Kaare.

Atria maksab kõigile koondamisteate saanud inimestele seadusest tulenevad hüvitised ning pakub soovijatele tasuta personali-alast nõustamist.

Kaare kinnitusel ei too Ahja tehase sulgemine kaasa muutusi Atria tooteportfellis ja kaubamärkides, sest sealne tootmine viiakse üle Valga ja Vastse-Kuuste tehasesse.

«Atria Eesti jääb Lõuna-Eesti üheks suurimaks tööandjaks, kus töötab kokku enam kui 500 inimest,» märkis Kaare.

Ettevõtte väärtust vähendati

Samuti teatas Atria emafirma börsiteate vahendusel, et hindab Baltimaades alla oma ärisuundade raamatupidamislikku väärtust. Ettevõtte väärtuse allahindamistestide ja Ahja tehase sulgemise tulemusena otsustati Eestis vähendada ettevõtte väärtust kokku 5,8 miljoni euro ulatuses, millest 3,0 miljonit eurot puudutab ärisuundade väärtust, 0,8 miljonit eurot kaubamärke ja 2,0 miljonit eurot kinnisvara ning masinaid.

Leedus otsustati hinnata alla kinnisvara raamatupidamislikku väärtust 1,4 miljoni euro eest.
Allahindamised ei mõjuta ettevõtte rahavooge ja need kirjutatakse ettevõtte 2009. aasta tulemustesse ühekordse kuluna, teatas Atria.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles