Kraft: Euroopa otsustajate usk aitab eurot tuua

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Kraft
Vahur Kraft Foto: Peeter Langovits.

Nordea panga Eesti juhi Vahur Krafti sõnul on euro tulekuks vaja lisaks Maastrichti kriteeriumite täitmisele ka Euroopas asuvate otsustajate usku meie tegevusse, mida viimasel ajal aina enam välja näidatakse.

«Ühel hetkel see statistika näitab, et nominaalsed kriteeriumid oleme täitnud. Aga sellest üksi on vähe - on vaja, et väljaspool Eestit, eelkõige otsustajad Euroopa Liidus ja Euroopa Komisjonis ja ka mitmesugused reitinguagentuurid usuksid meie tegevusse,» rääkis Kraft intervjuus «Terevisioonile», vahendasid ERR uudised.

«Õnneks on siinkohal toimunud eelmise aasta sügisel oluline murrang, kus välisfoon on väga positiivseks muutunud,» märkis ta.

Valitsuse tegevusele paneks Kraft hindeks tugeva kolme või nelja väikese miinusega. «Me varem tõepoolest valitsust kritiseerisime, sest euro ei olnud nii selgelt fookuses ning eelarve teemad kõikusid,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles