Lätlased jätavad Eesti pakendi ümbertöötleja pudeliteta

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pressitud pakendid ladustatud ümbertöötlemiseks AS Plastitehase õuel.
Pressitud pakendid ladustatud ümbertöötlemiseks AS Plastitehase õuel. Foto: Peeter Langovits

Enamik Eestis kogutud plastpudelitest müüakse Lätti, kuna sealsed ümbertöötlejad maksavad nende eest paremat hinda kui Eesti ettevõtted, samal ajal aga Eesti ümbertöötlemistehas seisab kasutult.

Eesti Pandipakendi tegevjuhi Rauno Peeter Raali sõnul korraldati hange, kuid siinse Plastitehase hind ei osutunud soodsaimaks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

20 miljonit krooni maksnud Plastitehase pudelite ümbertöötlemisseade seisab toorme puudumise tõttu juba enam kui aasta suurema osa ajast kasutult. Töötajad on sundpuhkusel ning ettevõttel on tekkinud pooleteise miljoni kroonine maksuvõlg.

Plastpudelite ümbertöötlemisest firma loobuda ei plaani, kuna lähiajal on ettevõtte juhi sõnul oodata välisinvestori abi, kuid seni hoiab Plastitehasel hinge sees see, et lisaks plastpudelitele töödeldakse siin ümber ka kilet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles