Hiina majandus kasvas 11 protsenti

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina lipp.
Hiina lipp. Foto: Reuters / Scanpix

Hiina majandus kasvas IV kvartalis 10,7 protsenti võrreldes 2008. aasta sama kvartaliga, kogu eelmise aasta kasvuks kujunes 8,7 protsenti.


See on veidi madalam kui 2008. aasta kasv, kuid ületab valitsuse esialgseid ootusi. Hiina on liikumas selles suunas, et võtab Jaapanilt maailma suuruselt teise majanduse tiitli, vahendas BBC.

Hiina statistikaameti juht Ma Jiantang ei pidanud seda aga oluliseks. Ta ütles, et Hiinas on endiselt 150 miljonit vaest inimest, kes peavad toime tulema vähemaga kui 1 dollar päevas. «See on Hiina reaalsus,» lausus ta. «Seega hoolimata meie sisemajanduse kogutoodangu kasvust ja majanduslikust tugevusest, peame endiselt tunnistama, et Hiina on ikka arengumaa.»

Hiinat nagu ka ülejäänud maailma tabas majanduskriis 2008. aasta lõpus ning eelmise aasta algul. Palju tehaseid suleti ja töötajaid koondati. Riigi majandus taastus aga valitsuse hiiglaslike abipakettide toel ning nüüd on märke, et see kasvab liiga kiiresti.

Jaapani eelmise aasta majanduskasv selgub järgmisel kuul. Prognooside kohaselt langes majandus 6 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles