Rahandusministrid toetasid ELi eesistujamaa Hispaania prioriteete

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Keskpanga peahoone Frankfurdis. Selle ees ELi ühisraha euro tähis..
Euroopa Keskpanga peahoone Frankfurdis. Selle ees ELi ühisraha euro tähis.. Foto: SCANPIX.

Euroopa Liidu rahandusministrid ja Euroopa Komisjon toetasid täna toimunud Brüsseli kohtumisel eesistujamaa Hispaania poolt seatud eesmärke, milleks on


väljumisstrateegiad, finantssektori järelevalvesüsteem ja võitlus maksupettustega.

Hispaania on soovib oma eesistumise ajal luua eeldused majanduse taastumiseks ning valmistuda erinevate toetusmeetmete lõpetamiseks, vahendas rahandusministeeriumi pressiesindaja.

Samuti ootavad rakendamist finantssüsteemi stabiilsuse tagamiseks Rootsi eesistumise ajal heaks kiidetud Euroopa Liidu finantsjärelevalve korraldus ning kriisihaldussüsteemi aluste loomine.

«Meie eesmärk on saada veebruaris Eesti  konvergentsiprogrammile positiivne hinnang ning luua aasta esimesel poolel vajalikud eeldused euroala laienemiseks juuli rahandusministrite kohtumisel,» sõnas rahandusminister Jürgen Ligi.

Maksuküsimustes saavutasid ministrid kokkuleppe maksude sissenõudmise direktiivi eelnõus. Direktiiv sätestab vastastikuse abi andmise lõivude, tollimaksude, maksude ja muude meetmetega seotud nõuete piiriülese sissenõudmise osas. Direktiivi vastuvõtmine aitab tõhustada liikmesriikide vahelist maksualast koostööd ning seeläbi vähendada ka maksupettusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles