Viru Keskuse šokireklaami saadab konkurentide kiidulaul

Hetlin Villak-Niinepuu
, turundustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Keskuse reklaam «Sale Slave».
Viru Keskuse reklaam «Sale Slave». Foto: Peeter Langovits

Samal ajal kui tarbijakaitse on võtnud Viru Keskuse reklaami uurimise alla, on reklaamiagentuuride juhtide sõnutsi keskuse seekordse kampaaniaga tabatud naelapea pihta, sest allahindluse ori on meist igaüks olnud.


Juba aastaid on reklaamiagentuur Vatson&Vatson loonud Tallinna südalinna ehk ühele enim kliente ligimeelitavale kaubanduskeskusele kiiksuga reklaamikampaaniaid ja korjanud nende eest ka erinevaid auhindu. Küll üllatatakse inimesi moodsa reklaamikeelega, kirjutades eestikeelseid sõnu vene keelele omapäraste tähtedega, küll matkitakse kuulsat Leonardo da Vinci maali«Püha õhtusöömaaeg».

Viimane, vahest ehk kõige šokeerivam kampaania, sattus ka tarbijakaitse huviorbiiti just tänu oma seksuaalsele alatoonile. Tegemist on turunduskampaaniaga, mille reklaamplakatitelt vaatab vastu kena neiu, kellele on ketiga põrsas suhu topitud.

Kuna amet pole veel oma seisukohta kampaania osas võtta jõudnud, olekski paslik uurida, mida arvavad pöörasest „taiesest" oma ala eksperdid.

Reklaamiagentuuri The Division AS loovjuht Kristian Kirsfeldti sõnul on «Sale Slave» väga hea kampaania. «Kõik, kes ütlevad, et see sado-maso värk on «fuih», frivoolne ja vulgaarne, käituvad silmakirjalikult," põrutas Kirsfeldt.

«Tegelikult oleme me kõik oma magamistubades palju vähem siivsad kui väljapoole paistab.»

Siinkohal esitas Kirsfeldt küsimuse, mida need, kes seda reklaami šokeerivaks nimetavad, tegelikult oma kodus suletud kardinate taga teevad? «Teame küll! Viru Keskuse reklaam lihtsalt puudutab seda teemat. Ja hästi teeb.»
Reklaamiagentuuri Tank juht Joel Volkovi sõnul meeldib talle samuti Viru Keskuse reklaam.«Ma küll ei ütleks, et tegemist on šokeeriva reklaamiga. Kõik me oleme allahindluse orjad aegajalt,» ütles Volkov, kelle arvates on kampaaniaga naelapea pihta tabatud.

Teistmoodi lähenemine vanale teemale annab Volkovi sõnul hea märgatavuse ja tekitab jututeemat. «Isegi meie kontoris käis teema läbi. Tubli töö minu meelest,» tunnustas Volkov konkurente. Siiski oleks võinud tema sõnul teleklippi kõvasti rohkem investeerida.

Spring Advertising agentuuri juht Rika Soopa tõdes, et kampaania täitis kahtlemata tähelepanu tõmbamise eesmärki. «Nagu öeldakse, ka negatiivne reklaam on reklaam.» Kindlasti ei laidaks Soopa šokeeriva alatooniga või pahameelt tekitavaid kampaaniaid maha, sest need on võimalik soovi korral edukalt eesmärki täitma panna.

«Usun, et nooremale sihtrühmale võis Viru šokiteraapia mõjuda ka ligimeelitavalt, aga ilmselt paljude jaoks jäi visuaali tegelik sõnum või tagamaa veidi arusaamatuks.»
Kampaania edukust saavad Soopa sõnul hinnata eelkõige tegijad ja klient ise, sõltuvalt mis kampaania eesmärgiks seatud oli - kas piisas üldsuse tähelepanu tõmbamisest või tuli eelkõige allahindluskampaania müüki tekitada.«Esimese versiooni korral täitis visuaal kahtlemata seatud eesmärki,» tunnustas Soopa samuti kampaaniat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles