Telekanal Seitse tasus võla autorite ühingule

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekanali Seitse logo.
Telekanali Seitse logo. Foto: www.seitse.tv

Telekanal Seitse likvideeris selle nädala alguses oma pikaajalise võlgnevuse muusikaautorite ees, makstes Eesti Autorite Ühingule (EAÜ) ära oma lepingutasu võlad kogusummas 34 375 krooni.

Telekanali juht Priit Pedanik vabandas EAÜ ees tekkinud võlgnevuste pärast, avaldades ühtlasi lootust, et edaspidi sellist olukorda enam ei teki, vahendas ühingu pressiteade.

Et võlgnevus on tänase seisuga kustutatud, alustavad telekanal Seitse ja EAÜ lähipäevadel läbirääkimisi uue litsentsilepingu sõlmimiseks. Selle sõlmimisel ei pea
televaatajad muretsema kanal Seitsme ringhäälinguloast ilmajätmise pärast, aga seda muidugi juhul, kui kanal Seitse endale võetavaid kohustusi täidab.

EAÜ esindab 3000 Eesti autori ja 2,1 miljoni teiste maade muusikaautorite õigusi ning sõlmib lepinguid muusikateoste kasutajatega. EAÜ kohustus on kogutud tasu
vastavalt kasutajatelt saadud aruannetele ära jaotada ja välja maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles