Seeder: kaupmeeste juurdehindlustega enne 2013. aastat ei tegeleta

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toit külmutuskapis
Toit külmutuskapis Foto: Caro / Scanpix

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles, et toidukaupade juurdehindluste teema on Euroopa Liidus üles kerkinud ja põllumajandusministrid leiavad, et kaupmeeste kasumimarginaale tuleks reguleerida, kuid tõenäoliselt enne 2013. aastat mingeid muudatusi siiski ei tehta.


Põllumajandusminister Helir - Valdor Seeder ütles intervjuus Kuku raadio «Äratajale», et toidukaupade hinnad on Eestis liiga kõrged erinevatel põhjustel. Seeder märkis, et kuigi Eestis on tootjahinnad madalad, on mõned kaubad poes kallimad kui näiteks Soomes. Põhjuseks on tema sõnul erinevad juurdehindlused ja ka näiteks see, et põllumajandustoetused pole Eestis nii suured kui vanades euroliidu riikides.

Seeder ütles, et erinevad hinnad euroliidu sees ei ole midagi ebanormaalset, küsimus on aga, kuidas kasumimarginaale piiritleda. Minister ütles, et kõige haavatavam on põllumees- tarnijad, hulgimüüjad ja jaemüüjad peaksid olema kasumite osas mingites piirides.

Minister Seeder märkis, et kuigi keerulisemad on probleemid Ida-Euroopa riikides, on kasumimarginaalide teema tõstatanud nn vanad euroliidu riigid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles