Ober-Haus: oodata on uusi arendusprojekte

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pooleliolev ehitus
Pooleliolev ehitus Foto: StocByte/Scanpix

Ober-Haus Kinnisvara spetsialistid ütlevad möödunud aasta neljanda kvartali turukommentaaris, et ehitushindade langus motiveerib arendajaid lähikuudel uusi arendusi alustama.


«Tõenäoliselt alustatakse siiski lähemate kuude jooksul mõne suurema arendaja poolt mõne arendusprojektiga, kuna ehitushinnad on oluliselt langenud ja mõnes piirkonnas hakkab nõudlus teatud hinnatasemel ületama pakkumist,» seisab ülevaates.

Kesklinnas on objektide pakkumiste arv ja pakkumishinnad stabiliseerumas. Praegu on kesklinnas on ca pooled müügipakkumised hinnaga üle 25 000 kr/m², kuid sellisel hinnatasemel toimub ainult üksikuid tehinguid. Enamik tehinguid toimub hinnavahemikus 10 000 - 20 000 kr/m² ehk 0,7 - 1,5 mln kr, nendivad spetsialistid.

Olulist remonti ja kaasajastamist vajavate korterite müügipakkumisi halvemas seisukorras olevates elamutes võib leida juba hinnatasemelt alates 8 000 kr/m², heas korras korteritele üldjuhul alates 13 000 kr/m². Uusehitistes või põhjalikult renoveeritud hoonetes on korterite reaalsed tehinguhinnad jõudnud juba vahemikku 16 000 - 25 000 kr/m².

Enim tehinguid äärelinnas toimub 1 ja 2- toaliste odavamate ning remonti ja kaasajastamist vajavate või väga heas korras hinnatud asukohas olevate korteritega.

Otsustavaks on klientide jaoks muutunud elamu tehniline seisukord, korteriühistu aktiivsus ja laenukoormus. Oluliselt vähem hinnatud piirkondades algavad remonti vajavate korterite pakkumishinnad 5 000 - 7 000 kr/m² tasemelt. Enamik tehinguid toimub hinnatasemel 9 000 - 13 000 kr/m².

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles