Usaldus Eesti majanduse vastu detsembris tõusis

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus on paranemas.
Majandus on paranemas. Foto: Urmas Nemvalts

Euroopa Komisjoni avaldatud andmetel oli detsembris Eesti majandususaldusindeks pikaajalise keskmise suhtes 86,9 punkti ehk 1,8 punkti võrra kõrgem kui novembris ja 26,5 punkti kõrgem kui selle alampunktis 2009. aasta märtsis.


Sesoonselt silutud andmetel tõusid Eestis detsembris võrreldes novembriga tööstuse, kaubanduse ja teenindussektori kindlustunde indikaatorid, ehitussektori kindlustunde indikaator jäi sama madalale tasemele, ning tarbijate kindlustunne halvenes neli punkti.

Euroopa Liidu majandususaldusindeks tõusis detsembris 4,1 punkti, jõudes tasemele 92,0. Detsembris paranes olukord tööstuses, teeninduses ja tõusis tarbijate kindlustunne. ELi majandususaldusindeks on tõusnud 9 kuud järjest.

Majandususaldusindeks oli detsembris Soomes 97,0 (tõus kuuga 5,3 punkti) ja Rootsis 104,5 (tõus kuuga 3,5 punkti). Rootsi oli jätkuvalt ainus Euroopa Liidu riik, kus majandususaldusindeks ületas pikaajalise keskmise taset. Rootsile järgnesid Taani (97,3) ja Prantsusmaa (97,2). Halvim olukord oli detsembris Rumeenias (64,0), Kreekas (64,2), Küprosel (65,2) ja Lätis (67,3).

Majandususaldusindeks langes Taanis, Kreekas, Leedus, Ungaris, Poolas, Portugalis ja Sloveenias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles