Eesti oleks Tallinna-Riia rongiliiniks valmis 2012. aastal

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liit innustab Ida-Euroopa riike arendama raudteetransporti
Euroopa Liit innustab Ida-Euroopa riike arendama raudteetransporti Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti ja Läti koostöös valmiva Tallinna-Riia rongiliini puhul oleks Eesti pool rongiliini avamiseks valmis 2012. aastal, kuid edasine sõltub lätlastest, ütles majandusministeeriumi transpordi asekantsler Eero Pärgmäe.


«Oleme sellest Läti kolleegidega rääkinud ning oleme iga kord kinnitanud, et teeme seda,» oli Pärgmäe ETV saatele «Terevisioon» antud intervjuus optimistlik, vahendas

ERR Uudised

.

Eesti teeb sel ja järgmisel suvel Tallinna-Tartu liinil investeeringuid, millega loodetakse teekonna läbimise ajaks saavutada kaks tundi ning edasi Tartust Valka peaks saama tunniga.

«Ja siis on asi lätlaste kätes, sest praegu läheb rong Valgast Riiga ka kolm tundi, aga et ta konkureeriks autoga, bussiga ja miks ka mitte lennukiga, sest rong läheb Riias kesklinna, siis peaks aeg olema kuskil 4,5 tundi, mitte rohkem,» nentis Pärgmäe.

Pärgmäe sõnul on Tallinna-Berliini ühenduse puhul praegu kõne all ümberistumiste võimalus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles