Lipstok: Eesti peab praegu kinnitama oma jätkusuutlikkust

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga president Andres Lipstok.
Eesti Panga president Andres Lipstok. Foto: Peeter Langovits.

Eesti Panga president Andres Lipstok ütles saates «Kahekõne», et euro poole püüdleva Eesti kohustuseks on praegu selgitada välispartneritele meie majanduse olukorda ja jätkusuutlikkust, teatas

ERR Uudised

.

«Meie asi on täna selgitada meie situatsiooni, selgitada, milline on meie majanduse hetkeseis,» ütles Lipstok, lisades, et eesmärk ei ole ainult kriteeriumid, eesmärk on ka see, et viia Eesti majandus tervikuna tagasi jätkusuutlikule rajale.

Eesti Panga juht rõhutas, et paljud välisinvestorid on praegu kahevahel. «Kui oli suur majanduskriis ja kõik need mured peale tulid, siis see buum, ilus lugu avatud liberaalsest majandusest nagu natuke purunes nende jaoks ja nad tahtsid uusi kinnitusi,» rääkis Lipstok.

Tema hinnangul peaksid välismaalastele usu tagasi andma läbipaistvad mängureeglid ning ta kordas oma varasemat seisukohta, et tuleb suurendada Eesti sisetarbimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles