Tallinna ettevõtlusinkubaator avas uue taotlusvooru

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Tänasest on avatud Ettevõtluse Toetamise ja Krediidi Haldamise Sihtasutuse (ESA) 2010. aasta kevadine inkubatsiooniteenuste taotluste voor.

Taotlusi esitama on oodatud kõik, kes on huvitatud oma ettevõtte loomisest ja ettevõtlusinkubaatori toest. Taotlemiseks tuleb täita ankeet, mille leiab ESA kodulehelt www.esa.ee/taotlus.

ESA juhatuse liikme ja ettevõtluskonsultandi Anu Lõhmuse sõnul on huvi inkubaatoriga liitumise vastu aasta-aastalt kasvanud ning kõrget huvi on alust oodata ka tänavu. Eelmine voor oli rekordiline - 2009. aasta sügisel, kui valmis ka alustavatele loomeettevõtjatele suunatud Tallinna Loomeinkubaator, võeti konkursi raames vastu 47 liitumistaotlust.

«Oma äri käivitamine on täna sageli ainsaks reaalseks alternatiiviks palgatööle, ning loomulikult on seda kindlam ja turvalisem teha inkubaatori nõul ja toel. Julgen väita, et inkubaatoriga liitunud ettevõtted on teistest edukamad - näiteks on inkubaatori ettevõtete ellujäämismäär on püsinud stabiilselt üle 90%,» kinnitas Lõhmus.

Laekunud taotlused vaatab läbi komisjon, kes analüüsib äriidee turuvalmidust ja kasvu potentsiaali. Sellele järgneb kahekuuline eelinkubatsiooni koolitus, mille käigus omandatakse ettevõtlusalased baasteadmised ning valmib äriidee põhjal rakendatav äriplaan. Õppetsükkel lõpeb äriplaani kaitsmisega, mille eduka läbimise korral omistatakse ettevõttele inkubaatori ettevõtte staatus. Inkubatsiooniteenuse hulka kuulub ärialane nõustamine, abi projektide ja taotluste koostamisel, võimalus osaleda koolitustel, abi koostööpartnerite leidmisel jpm.

Ettevõtluse Toetamise ja Krediidi Haldamise Sihtasutus (ESA) on Tallinna linna ettevõtluse tugistruktuur, mis osutab alustavatele ettevõtjatele ärialustus-, äriarendus- ja infrastruktuuriteenuseid. Tallinnas on kolm ESA ettevõtlusinkubaatorit: Kopli ettevõtlusinkubaator, Ülemiste ettevõtlusinkubaator ja Loomeinkubaator.

Ettevõtlusinkubaatorite ülesandeks on ettevõtete käivitusperioodi riskide vähendamine kvaliteetse töökeskkonna ja toetavate teenuste pakkumise kaudu. Põhiteenustele lisaks annab ettevõtlusinkubaator esmaseid individuaalkonsultatsioone ettevõtlusega alustada soovijatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles