Carmen Kassi firma võlgade tõttu pandi lasteaia maja sundmüüki

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kohtutäitur Arvi Pink müüb 4 miljoni kroonise alghinnaga Viimsis Kraavi tee 1 asuvat hoonet, kus asub Soosepa lasteaed. Maja kuulub Carmen Kassi firmale.


Maja omanik on osaühing Novaator Invest, mille omanikeringis on äriregistri andmeil modell ja poliitik Carmen Kass ning kinnisvaraärimees Jürgen Järvik.

Järvik oli üks ebaõnnestunud ja raskustesse sattunud kinnisvaraarendaja Q Vara juhtfiguur ning omanik. Äripäev kirjutas mullu, et Novaator Investi vastu on esitatud pankrotiavaldus, kuna ettevõte ei tasunud Gildile 1,4 miljoni euro suurust võlga.

Kuigi maad ähvardab müügioht, tundusid Väike Päike nimelise lasteaia juhid siiski positiivselt meelestatud olevat. «Kuna maja on lasteaiaks ehitatud, jääb siia lasteaed ka edasi olema,» sõnas lasteaia juhatuse liige Grete Miilen. Ta lisas, et praegusel hetkel on maja lapsi täis ning vaevalt sinna nüüd vanadekodu või müügipinda tehakse.

Küsimuse peale, kas see on pigem nende lootus, kuna tulevik sõltub ikkagi maja uuest võimalikust omanikust, jäi Miilen oma seisukohale kindlaks. «Maja pole minu arvates mõtet müüa ilma lasteaiata. Juhul, kui oleks võimalik ümber teha, siis, aga me oleme ka sotsiaalmaal,» sõnas ta.

Kinnistule on seatud ka 28 miljoni kroonine hüpoteek Sampo Panga kasuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles