Telegraph: Ecclestone võiks Saabi saada 1 dollari eest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saabide omanikud Detroidis korraldatud aktsioonil Päästke Saab
Saabide omanikud Detroidis korraldatud aktsioonil Päästke Saab Foto: AP / Scanpix

Vormel-1 juhtfiguur Bernie Ecclestone võiks Rootsi autotööstuse Saabi osta emafirma General Motorsi käest vaid ühe dollariga, kirjutab The Telegraph.


GMi Euroopa üksuse juht Nick Reilly rääkis, et autotootjat hind nii väga ei huvitagi. Tema sõnul on kõige olulisem leida Saabile selline ostja, kes suudaks tootmist jätkata ja kaubamärki säilitada.



Reilly'lt küsiti otse, kas GM on tõesti nõus Saabi maha müüma sümboolse hinna eest. «See on tõsi. Me ei tee seda raha hankimiseks. Meie jaoks maksab raha selle elus hoidmine ja samas ka sulgemine,» selgitas ta.

Reilly oletuse järgi võiks Saabi sulgemine minna GMile maksma 50-100 miljonit eurot. Vaatamata äritegevuse lõpetamise plaanidele eelistaks USA autohiid Saabi müümist.

Rootsi autofirma ostmisplaane pole seni maha matnud Hollandi sportautode tootja Spyker ja Luksemburgis asuv investeerimisfirma Genii Capital. Ecclestone on seotud Genii Capitaliga.

Rootsi majanduslehele Dagens Industri antud intervjuus lubas Reilly, et Saabi ostuhuvilised saavad pakkumiste tegemiseks kuni neli nädalat lisaaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles