Esimesed 3D telekad jõuavad Eestis müüki lähiajal

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Techdigest.tv

Käesolevat aastat peetakse murranguliseks 3D televiisorite turule jõudmisel, Eestis jõuavad need müüki juba paari kuu pärast.


Elioni tehnoloogiadirektor Kalev Reiljan ütles, et esimesed 3D telerid jõuavad Elioni esindustes müügile alates märtsist. Valikusse kuuluvad neli erinevat Sony mudelit ekraani suurusega 40-46 tolli.



Reiljani sõnul toimub hetkel HD 3DTV (kõrgresolutsiooniga kolmemõõtmelise televisiooni) kodeerimise rahvusvaheliste standardite kinnitamine.



«Kui rahvusvaheline standard sel aastal kokku lepitakse, siis oleme hiljemalt 2012. aasta alguses valmis HD 3DTV teenuse käivitamiseks.



Eelduseks on kindlasti HD 3DTV sisu küllaldases mahus ja telerite kättesaadavus Eesti turul,» tutvustas Reiljan Elioni plaane.



Ta lisas, et kui tarbijad HD 3DTV lisaväärtust hindama hakkavad, siis selle levik üle maailma toimub oluliselt kiiremini kui täna HDTV puhul.



«Kuivõrd Elionil on aga parimad tehnilised eeldused teenuse pakkumiseks, on meie eesmärgiks olla 3D televisiooni maaletoojaks Eestis,» tõdes Reiljan.



Euronicsi tehnikakauplusi haldava Sandman Grupi turundusjuhi Kaili Nikkineni sõnul peaksid esimesed Sony 3D telekad nende tehnikakauplustesse müüki jõudma selle aasta juulis.



Kui suur saab olema 3D telerite valik ning milline võiks olla nende hinnatase, Nikkinen siiski veel ei öelnud.



Kalev Reiljan lisas, et esimesena maailmas plaanib HD 3DTV kolme programmiga startida alates 2010. aasta juunist satelliit-TV operaator DirecTV koostöös Panasonicuga.



Eelkõige saab olema tegemist videolaenutuse tüüpi teenusega, mille sisu ja hinnad on veel lahtised.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles