Saku Õlletehas: toimivat korda pole mõistlik lõhkuda

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õllepudelid.
Õllepudelid. Foto: Peeter Sirge

Saku Õlletehase juhatuse esimehe Veli Pekka Tennilä sõnul pole mõistlik hakata lõhkuma juba toimivat pandipakendi süsteemi, sest see oleks samm tagasi.


«Roheliselt ja keskkonnasäästlikult mõtleva ettevõttena ei ole meie jaoks taoline initsiatiiv mõistlik. Vabatahtlikule tagatisrahasüsteemile üleminek tooks kaasa praeguse hästitoimiva korra lagunemise, mis omakorda põhjustaks oluliselt madalama kogumisaktiivsuse tarbijate hulgas ning seetõttu ka senisest enam looduses vedelevaid pakendeid meie ümber,» lausus Tennilä.

Ta lisas, et olemasolev deposiidisüsteem rajaneb riigipoolsel initsiatiivil ning seda on täiustatud läbi aastate. «Seetõttu tundub ebaloogiline nüüdne algatus hakata praegusel hetkel toimivat korda lõhkuma. Eestis kehtiv deposiidisüsteem on üles ehitatud lähtudes Skandinaaviamaade parimast praktikast. Minnes tagasi konteinerkogumissüsteemile, astume seeläbi sammu tagasi.»

Tennilä sõnul tekitaks kaks paralleelselt toimivat süsteemi segadust hinnakujunduses ja muudaks tarbijate jaoks kaupluse joogiriiuli ees orienteerumise keerulisemaks. «Saku jaoks võib tähendada süsteemi muutmine küll rahalist võitu, kuid seda looduse arvelt ning keskkonnasõbraliku ettevõttena me seda võiduks nimetada ei saaks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles