Sunday Times: Briti rikkurid tegid tooridele salaannetusi

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha
Raha Foto: AFP / Scanpix

The Sunday Times paljastas, et Briti toorid varjasid 40 000 naelast annetust miljardärilt Zac Goldsmith, tema vennalt Ben ning kahelt teiselt miljardärist vennalt.


Ametlikes aruannetes olid toorid märkinud, et annetused tulid ettevõttelt nimelt Unicorn Administration. Firma tegeleb väga rikaste inimeste investeeringute haldamisega.

Tegelikult tuli raha aga finantsistist isalt miljardid pärinud Zac Goldsmithilt, tema vennalt Bennilt ning vennanaiselt Kate'lt. Veel 14 390 naela tuli Reubeni vendadelt, kes on tuntud kinnisvaraarendajad, kes teenisid oma varanduse Venemaalt.

Toorid jätsid neist annetustest teavitamata, rikkudes seega seadust.

Partei tunnistas, et oli teinud administratiivseid vigu ning lubas neid uurida, kuid eitas, et üritas rahastajaid varjata.

Leht kirjutab, et sarnane skandaal tabas ka peaministrit Gordon Browni tema ametiaja alguses, kui ilmnes, et poliitik oli saanud 500 000 naela kinnisvaraarendajalt David Abrahams. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles