Pertelson sai kahtlustuse mitmes majanduskuriteos

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Pertelson.
Indrek Pertelson. Foto: Toomas Huik.

Arigato spordiklubi juhtimisel äpardunud endine edukas judokas Indrek Pertelson sai koos kahe omaaegse äripartneriga kahtlustuse mitmes majanduskuriteos.


Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuuliku sõnul kahtlustab politsei Pertelsoni Arigato endise haldusfirma Haabersti Perespordikeskuse juhatuse esimehena usalduse kuritarvitamises, maksejõuetuse põhjustamises ning pankrotiavalduse esitamise kohustuse täitmata jätmises. Süüdimõistmisel saab kohus selliste süütegude eest määrata kuni viieaastase vangistuse.

Samade paragrahvide järgi said kahtlustuse ka Haabersti Perespordikeskuses Pertelsoni kõrval juhatusse kuulunud Tavi Maastik ja Margus Dintšenko. Kriminaalasja kohtueelne uurimine veel käib ning seetõttu ei saa menetluse sisu täpsemalt kommenteerida, ütles Tuulik.

Tallinnas asuvat Arigato spordiklubi hallanud Haabersti Perespordikeskus sattus raskustesse 2008. aasta esimesel poolel ning sama aasta juuli alguses alustas Pärnu maakohus firma pankrotimenetluse. Esimese nõude firma vastu esitas põrandalahendusi müüv AS Floorin, mille nõue oli toona Arigato vastu 329.600 krooni.

Kui Haabersti Perespordikeskuse nõukogu hakkas ettevõtte majandusraskuste tagamaid uurima, selgus, et firma juhatuse esimees Indrek Pertelson oli suhtunud oma ülesannetesse väidetavalt hooletult. Nõukogu pani spordiklubi juhatusele süüks otsuste pidevat ja süsteemset mittetäitmist, juhatuse liikme hoolsuskohustuste täitmata jätmist ning ettevõtte pankrotieelsesse seisu viimist. 2008. aasta augusti lõpus vabastaski Haabersti Perespordikeskuse nõukogu juhatuse eesotsas Pertelsoniga ametist.

Mullu märtsi keskel käivitas Põhja prefektuur kriminaalmenetluse, et uurida endise tippsportlase Indrek Pertelsoni juhitud spordiklubi tegevust.

Haabersti Perespordikeskus pankrotistus ning spordikeskust rahastanud Eesti Talleks ostis Arigato tervikvara 94 miljoni krooni eest, kasutades osaliselt tasaarveldust.

Mullu oktoobri alguses kuulutas Harju maakohus välja suurtesse võlgadesse sattunud Pertelsoni kui füüsilise isiku pankroti ja määras tema pankrotihalduriks Urmas Trossi. Sama kuu lõpuks tõusis Pertelsoni vastu esitatud nõuete kogusumma üle 16 miljoni krooni.

Pertelsoni vastu esitatud võlanõuete kaitsmise koosolek toimub pankrotihalduri kinnitusel arvatavasti veebruari alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles