Kinnisvarabüroo: uusi kortermaju peaks ehitama kesklinna asemel äärelinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pindi Kinnisvara juhataja Peep Sooman.
Pindi Kinnisvara juhataja Peep Sooman. Foto: Liis Treimann

Uute korterite müük Tallinnas on oluliselt aeglustunud- aasta keskmisena on tänavu uue omaniku leidnud vaid 58 korterit kuus, mullu oli see samal perioodil 97 korterit kuus.

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman ütles, et uute korterite puhul maksab kiire hinnatõus kätte. «Tegelikkuses on nii, et kes müüa tahab, saab oma vara ka müüdud, kuid arendajad läksid mullusest kiirest müügitempost õhinasse ja uued hinnakirjad ei ole ostjatele enam atraktiivsed,» lausus ta. «Usume, et vähemalt aasta lõpuni uute korterite hinnad ei tõuse.»

Sooman ütles, et oma rolli mängib ka välismaalaste väiksem huvi Eesti kinnisvarasse investeerimise vastu, seda eelkõige kesklinna varade puhul, kuid lõviosa turu passiivsusest on tingitud siiski kohaliku elanikkonna valikutest. «Nõutud on uued korterid, mille hinnatase jääb vahemikku 1600-1800 €/m², kuid Kesklinna või Põhja-Tallinna uued kortermajad, kus küsitakse tugevalt üle 2000 €/m² kohta, jäävad paljudele peredele lihtsalt liiga kalliks,» ütles Sooman.

«Soovitame arendajatel linna keskusest ääre poole kolida, sest seal tahavad inimesed elada ja seal on ka hinnad taskukohasemad,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles