Pangad: arvestatavaid küberründe intsidente pole viimastel aastatel esinenud

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõned arstid võivad patsiente guugeldada.
Mõned arstid võivad patsiente guugeldada. Foto: SCANPIX

Swedbank ja Nordea pank kinnitasid E24-le, et viimastel aastatel ei ole Eestis ühtegi tõsist pankade vastu suunatud küberrünnakut toimunud ning pigem on küberrünnakukatsete arv langemas.

Panku mõjutavad küberrünnakud võib Swedbanki kõneisiku Mart Siilivaski sõnul jagada laias laastus kaheks: rahalise kasu saamise eesmärgil (pankade «häkkimine», pangaklientide ründamine jmt) ning teenusetõkestusründed (DDOS jne).

«Mõlemad rünnakud pankade suunal käivad lainetena. Näeme seda täna, et pigem on suunatud taolised rünnakud osade Euroopa pankade vastu. Teenusetõkestusründeid võib näha seoses majanduspoliitika ja pankade väljaütlemistega meedias. Meil arvestatavaid intsidente pole olnud,» ütles Siilivask.

«Me ei ole täheldanud ühtegi tõsist küberrünnakuüritust Nordea internetipangale viimaste aastate jooksul, samuti ei näe me üleüldist küberrünnakukatsete fooni kasvu Eestis toimumas, pigem ikka langemas», kinnitas E24-le ka Nordea Eesti  kommunikatsioonijuht Jane-Liina Liiv.

Euroopa suurima infoturbetarkvara ja teenuste pakkuja F-Secure’i tehnoloogiadirektor Mikko Hyppönen rääkis täna ilmunud intervjuus Postimehele, et inimesed ei taju siiani internetis peituvate ohtude suurust ning küberrünnakud pankadele on viimasel ajal maailmas sagenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles