Enam kui pooled internetipõlvkonna töötajad lahkuvad oma unistuste töökohalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töölt lahkumine.
Töölt lahkumine. Foto: SCANPIX

60 protsenti interneti- ehk Y-põlvkonna töötajatest kaalub lahkumist ka sellelt töölt, mida nad alguses pidasid oma unistuste ametiks, kirjutab CareerBuideri blogi. Paljud neist ei pea töökohal vastu kolme aastatki. Miks nii?

Põhjuseks võib olla mõni järgnevatest aspektidest:

Sa ei pea lubadustest kinni. Võimalik, et pingutasid juba töökuulutustes lubadustega üle ja lõid töökohast parema mulje, kui asi tegelikult on. Lubasid näiteks toredat töökollektiivi, aga tegelikult käib kontoris ussitamine või lihtsalt inimesed omavahel ei suhtlegi. Või lubasid rohkem otsustamisvabadust, kui sa tegelikult uuele töötajale julged anda. Kui internetipõlvkonna töötaja avastab, et sa pole pidanud esialgseid lubadusi, läheb ta otsima uut töökohta. Seetõttu on äärmiselt oluline olla aus kõige suhtes, mis puudutab su ettevõtte kultuuri. Ei ole mõtet luua töökirjeldustega illusioone, sest noored töötajad ei andesta ega lepi sellega, kui neile udujuttu aetakse.

Nad leiavad mujalt paindlikumaid töövõimalusi. 45 protsenti 1980-1995 aastatel sündinud töötajatest on nõus isegi vähem palka saama, kui neil lubatakse paindlikult töötada. Ehk et suurem palk ei pane neid poole ööni kontoris rügama, rohkem vaba aega muudab nad oluliselt rõõmsamaks ja entusiastlikumaks. Kui sinu ettevõttes suhtutakse võõrastavalt kaugtöösse, siis otsivad noored töötajad omale töökoha, kus sellesse soosivalt suhtutakse. Kui sulle tundub keeruline lubada töötajaid nägemisulatusest väljapoole töötama, siis alusta kasvõi sellest, et ühel päeval nädalal on inimestel võimalus soovi korral teha oma asjad ära kaugtöö vormis.

Su ettevõttes pole neil kuhugi areneda. Tõenäoliselt hakkab iga inimene rohkem töökuulutuste poole kiikama, kui ta peaks kolm aastat täpipealt sama asja tegema ning puuduks võimalus kuhugi areneda. Noortele töötajatele on arenemisvõimalus aga eriti suur motivaator, sellepärast kaasa neid võimalikult erinevatesse projektidesse ning uuri neilt pidevalt, mida nad ise tahaksid teha.

Nad ei ole valmis täielikult pühenduma. Lahkumisepõhjus võib loomulikult tuleneda ka inimesest endast. Võimalik, et nad ei ole veel valmis täiskohaga töötamiseks. See võib olla juhina mõru pill alla neelata, kuid mitte iga töötaja ei leia esimese proovimisega endale ideaalselt sobivat töökohta. Võimalik, et neil ongi vaja vahetada töökohti ja leida selle tegevuse kaudu endale sobiv paik. Igal juhul tasub välja selgitada, miks töötajad ei ole organisatsiooniga rahul. Seda võib teha läbi anonüümse küsitluse, silmast-silma kohtumisel või ka lahkumisintervjuul. Isegi kui töötaja sinu juurest ikkagi lahkub, saad temalt väärtuslikku infot, kuidas ettevõttes edaspidi asju paremini teha.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles