Krediidiinfo: soovitame sulgeda 7681 ettevõtte krediidi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Negatiivse krediidihinnanguga ettevõttele pole soovitav krediidiga müüa.
Negatiivse krediidihinnanguga ettevõttele pole soovitav krediidiga müüa. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Alates 1. oktoobrist muutusid värske finantsinfo puudumise tõttu 7681 ettevõtte krediidihinnangud negatiivseks. Enim muutusid hinnangud kutse-, teaduse- ja tehnikaalases tegevuses (1323 ettevõtet) ning hulgi- ja jaekaubanduses (1235), teatab ettevõte.

 Muudatus puudutab siiani positiivse krediidihinnanguga ettevõtteid, kes ei ole esitanud 2012. aasta majandusaruannet.

Negatiivse hinnangu korral on ettevõtte krediidirisk väga kõrge ja sellisele ettevõttele pole soovitav krediidiga müüa. Samuti võib see mõjutada tarnijaid kehtestama karmimaid krediiditingimusi, kitsendada pangast laenusaamisvõimalusi või jätta ettevõtte ilma mõnest uuest kliendist.

Krediidihinnang arvutatakse ettevõtte majandus-, finants- ja maksekommete info põhjal ning seda kasutavad krediidiotsusteks pangandus-, telekommunikatsiooni, kütuse, kaubandus- ja paljude teiste sektorite suuremad krediteerijad.
 
Krediidihinnangu ümberarvutamine ei puuduta uusi ettevõtteid ega neid, kelle majandusaasta lõpust ei ole möödunud veel kuus kuud.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles