Kobin: tegemist oli makseta, mitte tasuta tehinguga

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremal Ekspress Grupi juhatuse esimees Gunnar Kobin.
Paremal Ekspress Grupi juhatuse esimees Gunnar Kobin. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Ekspress Grupi tegevjuht Gunnar Kobin toonitas, et tehing, mille käigus liikus temaga seotud ettevõtte arvelt suuromanikule Hans H Luigele 320 512 ettevõtte aktsiat, oli makseta, mitte tasuta tehing.

«Väärtpaberiülekandele ja Finantsinspektsioonile saadetud teates on kirjas «makseta». Ei ole kirjas tasuta,» selgitas Kobin. «See tähendab, et ülekanne tehti, aga sularaha makset vastu ei saadud. Ei tähenda, et aktsiad anti üle «tasuta»,» lisas ta.

Meediakontserni juht selgitas, et tasuta aktsiate andmine kahe juriidilise isiku vahel on teadupärast tulumaksuga maksustav, kuna juriidilised isikud teineteisele alla turuhinna kingitusi teha ei tohi. «Seega, mingit tasuta andmist pole olnud, on toimunud tavapärane «makseta» väärtpaberiülekanne, mis ei ole sama asi kui tasuta andmine,» toonitas Kobin.

Tallinna börsi turujärelvalve juhi Kristo Sepa sõnul ei kohusta reglement taolise tehingu tagamaid selgitama.

Finantsinspektsiooni andmebaasist selgus, et  Ekspress Grupi tegevjuhi Gunnar Kobinile kuuluvad kõik meediagrupi aktsiad liikusid eelmisel nädalal ettevõtte suuromaniku Hans H Luige firma kontole hinnaga null eurot.

Kobini sõnul oli tegemist tema ja Hans H Luige vahelise äritehinguga, mille eest tasuti aktsiates, aga ei soostunud täpsustama, mis tehinguga tegemist on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles