Ministeerium: tarbijatele jäi augustis rohkem raha kätte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Jaekaubanduse kasvu vedas augustis tööturu hea olukord ja kiire palgakasv, aga ka euro tugevus dollari suhtes, mis on muutnud kütuse võrreldes mullusega oluliselt odavamaks ning jätnud tarbijale rohkem raha muude kaupade jaoks, kirjeldas Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusanalüüsi talituse peaspetsialist Karel Lember.

Lisaks on Lemberi sõnul peatunud tarbijate laenujäägi vähenemine, mis näitab, et tuleviku suhtes ollakse kindlamad ning julgetakse ka uusi laene võtta.

Samas on tema hinnangul mõnevõrra muutunud tarbimislaenude struktuur. Kuigi jääk on mullusest veidi suurem, on laenude arv 181 000 võrra vähenenud. Ühest küljest võib eeldada, et ostma on hakatud kallimaid kaupu, kuid teisalt võib see tähendada, et paljud laenud on restruktureeritud ning mitme väikese ja kalli asemel on võetud üks suurem madalama intressiga laen.

Eesti jaekaubanduses on praegu hoog päris hea ning tarbijad tunnevad end võrdlemisi kindlalt, mistõttu on ka järgnevatel kuudel oodata senise kasvu jätkumist, kuid kõrgema baasi tõttu pigem veidi aeglasemas tempos kui seni, selgitas Lember.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles