Egiptuse lendudega alustav Metrojet ei välista tulevikus liinilende

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metrojet pressikonverents. Metrojeti müügidirektor Pavel Motornyi,peadirektor Sergei Mordvintsev,  ja GoAdventure tegevdirektor Marina Moks.
Metrojet pressikonverents. Metrojeti müügidirektor Pavel Motornyi,peadirektor Sergei Mordvintsev, ja GoAdventure tegevdirektor Marina Moks. Foto: Liis Treimann / Postimees

Vene lennufirma Metrojet alustab koostöös reisikorraldajaga GoAdventure Tallinnast lende Egiptusesse, tulevikus ei välista ettevõte ka  võimalust siseneda liinilendude turule.

Esialgu on kavas teenindada liine, mis viivad kuurortlinnadesse Hurghadasse ja Sharm El Sheiki. Lisaks Egiptusele soovib reisikorraldaja areneda ka Hispaania suunal.

«Kui see on andnud häid tulemusi, siis erinevate turuanalüüside põhjal saame öelda, kas on võimalik minna veel  edasi ja jätkata arendustega,» kommenteeris Moks. Kui see analüüside põhjal võimalikuks osutub, siis on soovitakse hakata ka liinilende tegema.

Metrojet alustas 1993. aastal Kolavia nime all 1993. aastal, oma nime vahetas lennufirma 2012. aastal.

Alates sellest ajast  on praegune ettevõte Metrojet  teinud koostööd paljude investoritega ja jselle aasta juunis liitus lennufirma Vene-Türgi kapitalil põhinevasse rahvusvahelisse kontserni Tourism Holding & Consulting, kuhu kuulub ka GoAdventure. Ettevõtte üldkäive on üle 390 miljoni dollari aastas.

Ühte gruppi kuulumine aitab Moksi sõnul paremini määrata ja välja töötada uusi sihtkohti ning paranevad ka võimalused opereerida praeguste sihtkohtadega. «Lennuajad muutuvad inimsõbralikumaks.»

Metrojeti lennubaas koosneb praegu kümnest lennukist, sinna kuuluvad kaks Airbus 320 ning kaheksa Airbuss 321 lennukit.  Praegu on kavas Eestisse tuua üks lennuk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles