Goodyear investeerib Saksamaale ja Poolasse

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Goodyeari töötaja kasutab lõunapausi uinakuks, foto on tehtud Kalifornias NASCARI võidusõiduraja ääres.
Goodyeari töötaja kasutab lõunapausi uinakuks, foto on tehtud Kalifornias NASCARI võidusõiduraja ääres. Foto: AP / Scanpix

Kasvav üleilmne nõudlus kehutab rehvi- ja kummitootjat Goodyear investeerima järgneva viie aasta jooksul Saksamaa ja Poola tehastesse 500 miljonit dollarit, laienemisplaanid on Goodyearil ka USAs, Ladina-Ameerikas ja Hiinas.


«Saksamaal investeerime Fulda, Furstenwalde, Hanau ja Riesa tehaste uuendamisse üle 300 miljoni USA dollari. Poolas investeerime Debica tehasesse üle 200 miljoni dollari,» ütles Goodyeari Euroopa, Kesk-Ida ja Aafrika piirkonna president Arthur de Bok.

Debica tehases tahetakse suurendada veokirehvide tootmist 1800 tükilt 5000 rehvini päevas.

Goodyear kaalub lisatehaste rajamist ka Ida-Euroopasse, pidades silmas piirkonna kasvuvõimalusi.

Lisaks eelnimetatud tehastele on ettevõttel Saksamaal tehased ka Phillipsburgis ja Wittlichis.

Goodyearil on Euroopa, Kesk-Ida ja Aafrika regioonis ka teisi tootmisüksusi, millest kolm on Prantsusmaal, kaks Ühendkuningriigis, üks Luksemburgis, kaks Türgis ja üks Lõuna Aafrikas.

Poolas kuulub Goodyearile üle 65 protsendi Varssavi börsil noteeritud ettevõttest TC Debica, mis toodab lepingu alusel Goodyeari erinevate kaubamärkide all igal aastal 15 miljonit rehvi, millest üle 85 protsendi müüakse Goodyearile või selle tütarettevõtetele.

2007. aastal ületas Goodyeari Euroopa, Kesk-Ida ja Aafrika piirkonna müügitulu 7 miljardit dollarit ning müüs üle 80 miljoni rehvi.

Goodyearis töötab umbes 70 000 inimest, ettevõte toodab enam kui 60 tootmisüksuses 26 riigis kogu maailmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles