Maaelu Edendamise Sihtasutus toetab ettevõtlust

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehmad karjamaal: ei mõtlegi püsti tõusta
Lehmad karjamaal: ei mõtlegi püsti tõusta Foto: Mihkel Maripuu

Oma tegutsemise 15 aasta jooksul on Maaelu Edendamise Sihtasutus (MES) andnud ettevõtjatele laenukäendusi ligi 1,2 miljardit krooni, tänu millele on pangad väljastanud laene kokku üle 2,4 miljardi krooni.

Laene on MES andnud maapiirkonna ettevõtetele ligi 2,5 miljardit krooni ning toetusi maksnud rohkem kui 300 miljonit krooni. Kokku on sihtasutus 15. aasta jooksul suunanud maapiirkonda üle 5 miljardi krooni.



MES toetab maapiirkonna ettevõtlust mitmete erinevate meetmetega. Sealt saab taotleda tagatist, investeerimis- ja käibekapitalilaenu, laenu mittetulundusühingule ja sihtasutusele, samuti hoiu-laenuühistu tegevuse edendamiseks ning õppetoetust päevases õppevormis õppivatele maamajanduserialade õpilastele. Aastate jooksul on MES pakkunud ka laenu maa ostuks, toetust bioenergia valdkonna projektidele ja põllumajandustootjate ühistegevuseks, samuti maksnud toetust tormikahjus kannatanud ettevõtluse taastamiseks ja jätkamiseks.



«Täna ei ole MESi eesmärk mitte enam ainult põllumajanduslike, vaid kõigi suurematest linnadest välja jäävate ettevõtete toetamine,» ütles juhatuse esimees Raul Rosenberg.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles