Tele2 palkab puuduolevad IT-eksperdid välismaalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2 esindus.
Tele2 esindus. Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

Tele2 sõlmis esimese Eesti mobiilifirmana koostöölepingu üliõpilasorganisatsiooniga AIESEC, et tuua Eestisse noori tehnikaeksperte, teatas ettevõte.

Tele2 Eesti personalidirektori Helena Everti sõnul otsib firma värske kraadiga erialaeksperte ametikohtadele, millele Eestis pole inimesi leida. «Sõlmisime AIESECiga koostöölepingu Tech Talent programmi raames tänavu kahe uue töötaja leidmiseks ning plaanime sel viisil veel inimesi juurde võtta,» ütles Evert.

«Esialgu tulevad inimesed aastaks ja kui on klapp, siis kindlasti pakume neile Eestis püsivat töökohta. Tele2 on rahvusvaheline firma ja palkame meeleldi ka välismaalasi, kel on harjumuspärasest teistsugune kogemus ja vaade maailmale,» ütles Evert.

AIESEC Eesti partnerlussuhete juhi Aiki Arro sõnul töötab organisatsiooni kaudu Eestis hetkel ligi 10 noort spetsialisti ja tänavu otsivad firmad enam kui kaks korda rohkem juurde .

«Tele2 on esimene Eesti mobiilifirma, kes taolise lepingu sõlmis ning kellele otsime noori IT-eksperte Lõuna-Ameerika, Lõuna-Euroopa ja ka Põhja-Aafrika tugevatest tehnikaülikoolidest. Välismaalased toovad Eestisse spetsiifilise tehnilise tausta ja tugeva erialase kogemuse, mida Eestist nii lihtne leida ei ole. Huvilisi on palju üle maailma ning novembris algaval kõrghooajal on ühele kohale valikus ligi sada kandidaati,» ütles Arro.

Koostöölepingu kohaselt viib AIESEC läbi profiilile vastavate kandidaatide otsingu ning ajab hiljem korda kõik tulevase töötaja viisa- ning elamisküsimused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles