Sotheby’s paneb müüki ajaloo kalleima teemandi

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pink Star.
Pink Star. Foto: SCANPIX

Oksjonimaja Sotheby’s paneb 13 novembril oksjonile 59,60 karaadise roosa teemandi, mille hinnaks ennustatakse vähemalt 60 miljonit dollarit, mis on kalleim vääriskivi mis eales on oksjonile müüki pandud.

«Roosa Tähe» (Pink Star) müügile Genfis eelnevad oktoobris toimuvad oksjonid Hongkongis, kus lähevad müüki valge ning sinine teemant, mille väärtuseks hinnatakse vastavalt 28 ja 19 miljonit dollarit.

Investeerimiseks kõlbulikud teemandid on viimasel ajal muutunud populaarseks staatuse sümbolina ning kaitseks finantsturgude volatiilsuse vastu. Eriti hinnalised on värvilised teemandid, mis moodustavad vaid 0,01 protsenti kaevandatud teemantide hulgast.

Pink Star leiti teemandifirma De Beers poolt Aafrikast. Vääriskivi lihviti kaks aastat.

Kivi on enam kui kaks korda suurem kui senine hinnarekordiomanik Graff Pink, mis müüdi 2010. aastal Genfis toimunud Sotheby’s oksjonil 45,6 miljoni dollari eest.

Roosad teemandid ongi kõige kõrgema hinnaga müüdud teemandid üldse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles