Reuters: Nokia kaalub Alcateli telekomiseadmete äri ostmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia lipp Helsingis.
Nokia lipp Helsingis. Foto: SCANPIX

Soome elektoonikaettevõte Nokia plaanib laienemise eesmärgil osta oma oma Prantsuse konkurendi Alcatel Lucent telekomiseadmete äri, kirjutab Reuters ettevõttele lähedal seisvatele anonüümseks jääda soovinud allikatele toetudes.

Allikate sõnul ei peeta praegu ettevõtete vahel veel ametlikke läbirääkimisi. Samas, ühe ettevõttele lähedal seisva isiku sõnul sondeeris Nokia Alcateli telekomiüksuse ostmiseks pinda juba aasta tagasi ning firmad võivad lähiajal ametlikult läbirääkimiste laua taha istuda.

Spekulatsioonid Nokia ja Alcatel-Lucenti võimaliku ühinemise või koostöö kohta on tehnoloogiameedias käinud juba aastaid, kuna kumbki firma ei ole telekomiseadmete turul suutnud Rootsi Ericssonile ja Hiina ettevõtetele Huawei ja ZTE konkurentsi pakkuda.

Microsoft teatas kolmandal septembril, et ostab 5,44 miljardi euro eest Nokia telefoniäri ja patentide kasutusõiguse, mis jätab Nokiale telekomiseadmete äri NSN, kaardirakenduse HERE üksuse ning patendiportfelli.

Nokia ostis suvel Siemensilt 1,7 miljardi euroga välja 50 protsendilise osaluse Nokia Siemens Networks telekomiseadmete üksuses, mis praeguse seisuga ongi Soome ettevõtte põhiliseks äriks, moodustades umbes 90 protsenti firma käibest.

Nokia ja Alcatel-Lucent ei soovinud Reutersile antud teemal kommentaare anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles