Riik tahab koondada enda laevad ühte äriühingusse

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riik tahab endale kuuluvad laevad koondada ühte äriühingusse.
Riik tahab endale kuuluvad laevad koondada ühte äriühingusse. Foto: Margus Ansu

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hinnangul on pikemas perspektiivis otstarbekas kaaluda kõikide riigile kuuluvate laevade koondamist äriühingu valdusesse.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister esitab valitsusele kava mandri ning Hiiumaa ja Saaremaa vahelise parvlaevaliikluse korraldamisest tulevikus.

Ministeeriumi hinnangul on pikemas perspektiivis otstarbekas kaaluda kõikide riigile kuuluvate laevade koondamist äriühingu valdusesse, et tagada laevapargi haldamine ja hooldamine optimaalsete kuludega, vahendas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Ministeeriumi hinnangul on oluliselt soodsam, kui laevad omandab äriühing ning annab need kasutada operaatorile, kui praegune süsteem, kus laevad peab leidma pakkuja.

2006. aasta avaliku konkursi tulemusena sõlmitud avaliku liiniveo leping ASi SLK tütarettevõtjaga Väinamere Liinid OÜ kehtib 2016. aasta 30. septembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles